Verhoog de kwaliteit van communicatie
in elk gesprek

 

Hoeveel online gesprekken en bijeenkomsten heb jij deze week? Naar welke kijk je uit?
En bij welke …

  • Ben je bij voorbaat al (een soort van) afgehaakt?
  • Vermijd je dat je het woord krijgt?
  • Zeg je niet wat je echt denkt?
  • Kost het meer energie dan het je oplevert?
  • Ben je niet de enige die het zo ervaart?

Hoe voorkom je verspilling van tijd, geld en energie en maak je bijeenkomsten effectief en zelfs inspirerend? Een plek waar iedereen meedoet, echt luistert en zich durft uit te spreken. Het kan, maar het vraagt wel wat. 

 

Online Presence Training

Hoe kun je met AL je aandacht aanwezig zijn in iedere bijeenkomst?

Dat kun je leren door het te ervaren. Ontdek voor jezelf

  • Waarom bewuste ‘aandacht’ het belangrijkste onderdeel van elke meeting is
  • Tien meest gemaakte fouten in bijeenkomsten èn hoe je ze kunt voorkomen
  • Vier concrete manieren om bijeenkomsten te creëren waar iedereen aan meedoet
  • Hoe je dit ook ‘online’ kunt toepassen
  • Vijf stappenplan om in elke bijeenkomst je energie effectief te managen

 

Relational Presence

In effectieve communicatie gaat het om ‘gehoord worden’. Daarvoor heb je de ander nodig. Een ander die wil luisteren. Dat vraagt om verbinding.

De kwaliteit van verbinding tussen mensen wordt bepaald door de mate waarin iedereen met volle aandacht aanwezig is in het hier en nu.

Als je bewust aanwezig bent in wat voor een gesprek, overleg of presentatie dan ook, verandert de sfeer, er komt rust in je lijf en ruimte in je hoofd om diep te luisteren en van daaruit te spreken. Dit heeft aanstekelijk effect op de anderen. De methodiek heet Relational Presence®.

Stel je voor dat iedereen op die manier bewust aanwezig is en hoe waardevol bijeenkomsten dan kunnen zijn! Iedereen kan het, het vraagt bewustwording en oefening.

 

Praktische details

Duur 90 minuten
Investering € 149

Wil je bijeenkomsten die er toe doen?  Waar het gaat om vertrouwen, efficiëntie én resultaat? Waar iedereen gehoord en gezien wordt? Ga de ervaring aan!

ONLINE PRACTICE

WAT VERTELLEN ANDEREN
niels

Niels Tekke
Facilitator of Change and Innovation
Meerkat BV

Nieuw! Bijzonder om met wildvreemden online zo’n verbinding te maken. Zet ook aan tot reflectie over hoe ik normaal gesproken (wel of niet) in verbinding ben. Prettig hoe eenvoudig en duidelijk Jennet het houdt.

ria-eijk
Ria Eijck
Adviseur, Trainer

Jennet Burghard heb ik tijdens mijn NLP opleiding leren kennen, zij gaf samen met Koos Wolcken de workshop Relational Presence. Een prachtige manier van kijken met volle en ‘zachte’ aandacht. Met je volledige aandacht in het moment zijn, bij jezelf en bij de ander. Dat heeft toen diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb het vaak in trainingen en gesprekken voor mijzelf toegepast en een enkele keer heb ik het ook met een groep gedaan. Waarna de energie in die groep echt anders was. Toen ik in het begin van de coronatijd een oproep van Jennet zag om mee te doen aan een proef om Relational Presence digitaal toe te passen was ik onmiddellijk geinteresseerd. Ik werk en werkte toen zelf ook net veel digitaal met groepen en in 1 op 1 gesprekken. En vond juist die oprechte aandacht best lastig.

Zorgvuldig opgezet, eerst een 1 op 1 gesprek met Jennet, vervolgens 2 groepsgesprekken in een wisselende samenstelling werd de methode toegepast. Beginnen met stilte, vervolgens spreekt de een, dan de ander, een bekend patroon. En ja hoor… de magie van volledige en oprechte aandacht was er. Ook digitaal, voor een beeldscherm, waar je elkaar niet goed in de ogen kunt kijken. Ik was blij, zeker met alle digitale overleggen nog voor de boeg. Jennet is een zeer ervaren trainer, die rustig, met aandacht met de ander is en een rolmodel is voor iedereen die met relational presence wil werken. Ik voel mij altijd gezien en gehoord door haar en dat is de basis voor een goed gesprek en een goede training.

review-carlos

Carlos Argüello
Director AR Consulting
Ecuador

“Jennet is an amazing trainer! Her work is so nice and complete that it is so easy to forget that you are in a training, yet you get amazing learnings and results! Jennet’s style and methods work so well, onsite and online.”

Online Practice | Jennet Burghard