Verhoog de kwaliteit van Online Meetings

Hoeveel ‘calls’ heb jij deze week? Zin in? Of …

  • Ben je eigenlijk bij voorbaat al (een soort van) afgehaakt?
  • Is niet iedereen in de call actief betrokken?
  • Doe je ondertussen andere dingen?
  • Kost het meer energie dan je lief is?

Online meetings zullen blijven bestaan, ook als we live weer mogen samen komen. Hoe voorkom je verspilling van tijd, geld en energie en maak je online meetings effectief en zelfs inspirerend? Het kan echt anders!

 

Online Presence Training

Aanwezig zijn met AL je aandacht in iedere call is makkelijker gezegd dan gedaan. We raken snel afgeleid als een meeting chaotisch verloopt, ons hoofd raakt vol van al dat beeldbellen en ook online vraagt het vertrouwen om uit te spreken wat je werkelijk denkt.

Om de kwaliteit van communicatie in meetings te vergroten moet je  weten
WAT het verschil maakt
HOE je dat voor elkaar krijgt
WAAR je dat bewust kan toepassen


Wat ga je leren

  • 4 Concrete manieren om doeltreffende online meetings te creëren waar iedereen aan meedoet
  • Tien meest gemaakte fouten in online meetings èn hoe je ze kunt voorkomen
  • Waarom bewuste ‘aandacht’ het belangrijkste onderdeel van elke meeting is
  • Vijf stappenplan om in elke call je energie effectief te managen

 

Relational Presence

Het fundament onder deze trainingsbijeenkomsten wordt gevormd door Relational Presence®. Relational Presence gaat over kwaliteit van aandacht in communicatie.

In effectieve communicatie gaat het om ‘gehoord worden’. Daarvoor heb je de ander nodig. Een ander die wil luisteren. Dan is er verbinding. De kwaliteit van verbinding tussen mensen wordt bepaald door de mate waarin iedereen met volle aandacht aanwezig is in het hier en nu. Dit geldt ook online. Misschien nog wel meer omdat een deel van de non-verbale communicatie wegvalt als we alleen elkaars hoofd in een vierkantje zien. Als je op die manier aanwezig bent in wat voor een gesprek, overleg of  presentatie dan ook, heeft dat een positief effect op anderen en jezelf.

Anderen voelen zich gezien en gehoord. En daarmee ontstaat de bereidheid om ook jou te zien en naar je te luisteren. Zelf ervaar je minder stress en drukte in je hoofd en meer ontspanning en rust. Doordat je volledig in het hier-en-nu aanwezig bent, kun je ook makkelijker uiten wat echt belangrijk voor je is.

 

Praktische details

Duur 60 minuten per keer

Wil je online meetings die er toe doen? Waar iedereen gehoord en gezien wordt? Waar het gaat om vertrouwen, efficiëntie én resultaat? Schrijf je in voor een sessie of neem contact met mij op voor een sessie met je hele team.

ONLINE PRACTICE

WAT VERTELLEN ANDEREN
niels

Niels Tekke
Facilitator of Change and Innovation
Meerkat BV

Nieuw! Bijzonder om met wildvreemden online zo’n verbinding te maken. Zet ook aan tot reflectie over hoe ik normaal gesproken (wel of niet) in verbinding ben. Prettig hoe eenvoudig en duidelijk Jennet het houdt.

ria-eijk
Ria Eijck
Adviseur, Trainer

Jennet Burghard heb ik tijdens mijn NLP opleiding leren kennen, zij gaf samen met Koos Wolcken de workshop Relational Presence. Een prachtige manier van kijken met volle en ‘zachte’ aandacht. Met je volledige aandacht in het moment zijn, bij jezelf en bij de ander. Dat heeft toen diepe indruk op mij gemaakt. Ik heb het vaak in trainingen en gesprekken voor mijzelf toegepast en een enkele keer heb ik het ook met een groep gedaan. Waarna de energie in die groep echt anders was. Toen ik in het begin van de coronatijd een oproep van Jennet zag om mee te doen aan een proef om Relational Presence digitaal toe te passen was ik onmiddellijk geinteresseerd. Ik werk en werkte toen zelf ook net veel digitaal met groepen en in 1 op 1 gesprekken. En vond juist die oprechte aandacht best lastig.

Zorgvuldig opgezet, eerst een 1 op 1 gesprek met Jennet, vervolgens 2 groepsgesprekken in een wisselende samenstelling werd de methode toegepast. Beginnen met stilte, vervolgens spreekt de een, dan de ander, een bekend patroon. En ja hoor… de magie van volledige en oprechte aandacht was er. Ook digitaal, voor een beeldscherm, waar je elkaar niet goed in de ogen kunt kijken. Ik was blij, zeker met alle digitale overleggen nog voor de boeg. Jennet is een zeer ervaren trainer, die rustig, met aandacht met de ander is en een rolmodel is voor iedereen die met relational presence wil werken. Ik voel mij altijd gezien en gehoord door haar en dat is de basis voor een goed gesprek en een goede training.

review-carlos

Carlos Argüello
Director AR Consulting
Ecuador

“Jennet is an amazing trainer! Her work is so nice and complete that it is so easy to forget that you are in a training, yet you get amazing learnings and results! Jennet’s style and methods work so well, onsite and online.”

Online Practice | Jennet Burghard