Authentiek en Verbindend Presenteren

Hoe voel jij je als alle ogen op jou gericht zijn en je jouw visie/idee/plan wilt delen? Komt je boodschap goed over? Krijg je mensen mee? Lukt het je om in contact te zijn met de anderen? Blijf je in verbinding met jezelf? Ervaar je vooral ongemak, geforceerdheid, afstand, paniek? Of niets van dit alles en denk je ‘ik ben gewoon met de inhoud bezig’ (lees ook dan even door – je mist iets ;))

Veel mensen hebben iets te vertellen en bij te dragen maar laten door spanning en gebrek aan vertrouwen niet (genoeg) van zich horen. Potentieel blijft onbenut omdat we niet weten hoe we authentiek én verbindend kunnen zijn als we spreken. Anderen zijn zo met de inhoud bezig (van zichzelf en van de ander) dat ze geen oog hebben voor wat er nog meer gebeurt.

Het probleem ontstaat doordat we in een spannende situatie instinctief reageren. Als alle ogen op ons gericht zijn sluiten we ons onbewust af, de één gaat ‘performen’,een vecht-strategie, de ander vindt zichzelf in een vlucht- of bevries-strategie (trance, blur, black-out, dissociatie). Dit onbewuste patroon doorbreken, daar gaat het om.

Via de unieke methode van Relational Presence® leer je hoe je op je gemak kunt zijn in elke communicatieve situatie.

Je leert hoe je open en natuurlijk voor een groep kunt staan, hoe je aandacht kunt geven en ontvangen. De kern van effectieve communicatie ligt in je relatie met de ander.  We bouwen samen aan een authentiek zelfvertrouwen dat ook in 1-op-1 gesprekken uitstekend van pas komt.

Iedereen heeft het in zich om zichzelf te presenteren op een innemende, authentieke en vooral ontspannen manier, jij ook! 

Relational Presence® Training is een hele praktische en effectieve manier om te leren hoe je

 • met gemak en vertrouwen spreekt in welke groep dan ook
 • verbinding creëert met welke groep dan ook
 • effectief met zenuwen en spanning omgaat
 • krachtig en authentiek jouw verhaal overbrengt
 • helder kunt denken – in het moment – ook onder druk
 • je comfortabel voelt of je nou spreekt of luistert

Vaak wordt na afloop gezegd dat Relational Presence training zoveel meer brengt dan het vermogen om authentiek en verbindend te presenteren. Dat is ook zo. Bewust aanwezig zijn in communicatie, in het moment, is transformationeel. Dat kun je ontdekken door het zelf uit te proberen. Je bent van harte welkom!

 • In de 1-daagse training De kracht van aandacht leer je de Relational Presence methodiek en ga je het op allerlei manieren uitproberen en ervaren
 • In de 3-daagse training Spreken met Vertrouwen zul je merken, hoe snel je je ontwikkelt in authentiek spreken, diep luisteren en natuurlijk verbinden. Met als doel om in welke groep dan ook met gemak en impact te spreken vanuit je essentie en met inhoud die er toe doet.
 • In de 4-daagse Train-de-Trainer leer je hoe je Relational Presence kunt leren aan anderen. Je wordt opgeleid tot Facilitator. Voorwaarde is dat je de methodiek als deelnemer voldoende hebt eigen gemaakt.

ANDERE TRAININGEN

Relational Presence als fundament
Maatwerk & In-Company
 • Flexibel & Krachtig Leiderschap
 • Samenwerken in verscheidenheid
 • NLP in Business
 • NLP en Denkstijlen in communicatie

Wil je dit met je team of organisatie neem dan contact op om een maatwerk uitvoering te bespreken.

Wil je dit zelf ervaren, maak dan een keuze uit de volgende mogelijkheden.

De groepen zijn altijd klein zodat er voor iedereen veel aandacht en ruimte om te oefenen is.

Meer uitleg over online Relational Presence sessies vind je hier.

Train-de-Trainer Relational Presence

4 dagen + trainee traject

27-30 augustus 2024

samen met Koos Wolcken
Voertaal – Engels & Nederlands

meer info over Certificatie Traject

Inschrijfformulier 2024 

€ 2100 excl.btw

Spreken met vertrouwen

3 dagen + 1 online avond

6 & 7 november
20 (online) en 28 november 2024

bij Het IEP
lokatie: Berg en Dal (nabij Nijmegen)

€ 1000 btw vrijgesteld

De kracht van aandacht

1 dag

18 oktober 2024

samen met Kilke van Buren
lokatie: Houten/Utrecht

€ 300 excl. btw

Online RP Practice

60 minuten

13 augustus – 11 uur CEST

€ 39 excl. btw

 

Elke 5e keer is gratis

WAT VERTELLEN ANDEREN
santje

Santje Geuze
Consultant Care
M&I Partners

“Jennet leerde ik kennen tijdens een in-house training ‘NLP for business’ bij mijn nieuwe werkgever! Door oprechte aandacht, rake vragen, humor en flair is zij in staat om snel tot de kern door te dringen. Om die reden ben ik een coachingstraject bij haar gaan volgen om een boost te geven aan mijn zelfvertrouwen in een nieuwe rol in een nieuw vakgebied.

In haar coaching begeleid ze me met haar eigenheid, haar warme en open houding, humor en haar plethora aan ervaring en inzet van diverse methodieken Ze stelt me op dat moment in staat anders te kijken naar datgene wat me belemmert, in dicht bij mezelf blijven, in mijn kracht te blijven staan èn ook echt te geloven in mezelf!”

review-foto-marjolein

Marjolein Salari

“Een specifiek ding, dat mij, zowel in mijn werk als privé, heel veel heeft opgeleverd, is Jennets uitleg van de ‘perifere blik’. En wat dat inhoudt, dat kun je het beste zelf ervaren bij haar.

review-foto-brigitte

Brigitte Loenen
Manager Clinical Operations

Mijn eerste kennismaking met Jennet was tijdens een training Leiderschap samen met het team waar ik deel van uit maakte. Een team dat door drukte en te lage capaciteit door zwaar weer ging. We gingen inzien waar we wel en niet invloed op hebben, wat we wel en niet konden doen bij wie en konden hierdoor in relatief korte tijd verder onder dezelfde omstandigheden. Nog regelmatig zijn er situaties waarin het geleerde van Jennet besproken en gebruikt wordt.

Inmiddels hebben de teamleiders meerdere trainingen of coaching sessies van Jennet gekregen. Jennet is sympathiek en zeer kundig. Samen met jou vindt zij een manier om je na te laten denken over waar je staat, wat je kunt verwachten, wat je wil en niet wilt, welke keuzes je kunt maken, waar je krachten en valkuilen liggen.

Deze trainingen en individuele sessies worden als zeer waardevol ervaren. Ze hebben gezorgd voor daadkracht en inzicht in eigen kunnen maar ook in eigen valkuilen. Mede daardoor staat er een volwaardig team die aan nieuwe teamleiders het geleerde weer mee kunnen geven.

Authentiek Presenteren gebaseerd op Relational Presence®

Stel je voor dat je je op je gemak voelt bij elke groep, jezelf kunt zijn, zeggen wat je hebt te zeggen in welk overleg/presentatie dan ook … waarbij er ook nog naar je geluisterd wordt.

Authenticiteit – Verbinding – Impact

Ik ben mede-oprichter en voorzitter van het Europese Relational Presence Network voor gelicentieerde Facilitators.

Training Relational Presence | Jennet Burghard