Authentiek en Verbindend Presenteren

Of je nou met een paar collega’s of klanten bent, of heel veel. Of je nou aan tafel zit of voor de groep staat? Hoe voel je je als je als het ware in de spotlight staat en jouw visie/idee/plan wilt delen? Kom je over, zoals je over wilt komen? Voel je je op je gemak? Ben je authentiek? Lukt het je om in contact te zijn met de anderen? Blijf je in verbinding met jezelf?

Communicatie tussen mensen is pas effectief als er sprake is van verbinding. Je kunt nog zo druk bezig zijn met WAT je wilt vertellen, maar voor effectieve en zinvolle communicatie is eerst verbinding nodig. Verbinding met jezelf, zodat je laat zien wie jij bent. Verbinding met de anderen, zodat ze naar je willen luisteren. Weet jij HOE je dat kunt creëren met jezelf en met welke groep dan ook?

Transform the way you communicate in public

Relational Presence® Training is een bijzondere effectieve manier om te leren hoe je

 • met gemak en vertrouwen spreekt in welke groep dan ook – met en zonder voorbereiding
 • effectief met spanning omgaat – je lichaam ontspant en je hoofd wordt rustig
 • vanuit stilte woorden laat komen
 • in het hier-en-nu kunt zijn met al je aandacht terwijl je luistert of spreekt
 • krachtig en authentiek jouw verhaal/idee overbrengt
 • helder kunt denken – in het moment – ook onder druk
 • je comfortabel voelt op welk netwerk en sociaal event dan ook
 • jezelf bent én verbinding creëert met de groep

Veel leidinggevenden, projectleiders, consultants, trainers en docenten nemen deel aan deze trainingen om het toe te passen in 1:1 gesprekken en in het spreken tijdens allerlei soorten bijeenkomsten.

Sommigen zijn benieuwd hoe ze meer zichzelf kunnen zijn als ze iets presenteren, in plaats van te gaan ‘optreden’ of ‘in trance’ spreken. Anderen willen af van hun onzekerheid of ontwijkgedrag om het woord te nemen in een groep. En weer anderen vragen zich af hoe je gelijktijdig én je inhoud kunt overdragen én in contact kunt zijn met je publiek.

Zowel ervaren ‘sprekers’ als beginners hebben baat bij Relational Presence Training.

 • In de 1-daagse Kennismaken leer je de methodiek en ga je het op allerlei manieren uitproberen en ervaren
 • In de 2-daagse Eigen Maken zul je merken, hoe snel je je ontwikkelt in verbinding creëren, authentiek spreken en puur luisteren.
 • In de 3-daagse Verdiepen combineer je ‘Kennismaken en Eigen Maken’ met als doel om met gemak en impact te spreken vanuit je essentie en met inhoud die er toe doet.
 • In de 4-daagse Overdragen leer je hoe je Relational Presence kunt leren aan anderen – het is een voorwaarde dat je de methodiek als deelnemer voldoende hebt eigen gemaakt.

MAATWERK TRAININGEN

Relational Presence als fundament
 • Persoonlijk & Krachtig Leiderschap
 • Effectief Samenwerken in Teams
 • Authentiek & Verbindend Presenteren
 • NLP toepassen in Business
 • NLP en Denkstijlen in communicatie

Wil je dit met je team of organisatie neem dan contact op om een maatwerk uitvoering te bespreken.

Wil je dit zelf ervaren, maak dan een keuze uit de volgende mogelijkheden.

De groepen zijn altijd klein zodat er voor iedereen veel aandacht is.

Samen met diverse collega Facilitators in Relational Presence verzorg ik onderstaande trainingen.

Kennismaken

€475

1 dag

14 oktober
met Anne-Claire van Leenen
lokatie: Houten/Utrecht

7 december 2022
lokatie: Houten/Utrecht

Eigen maken

€850

2 dagen

3 en 4 november 2022
met Koos Wolcken
lokatie: Houten

Verdiepen

€1200

3 dagen

Kies 1 eendaagse én 1 tweedaagse:

14 oktober 2022
3 + 4 november 2022
7 december 2022

 

Overdragen

€2100

4 dagen

Relational Presence Facilitator Certificatie Training

FT 2023
tba
met Koos Wolcken

meer info over Certificatie Traject (download)

WAT VERTELLEN ANDEREN
santje

Santje Geuze
Consultant Care
M&I Partners

“Jennet leerde ik kennen tijdens een in-house training ‘NLP for business’ bij mijn nieuwe werkgever! Door oprechte aandacht, rake vragen, humor en flair is zij in staat om snel tot de kern door te dringen. Om die reden ben ik een coachingstraject bij haar gaan volgen om een boost te geven aan mijn zelfvertrouwen in een nieuwe rol in een nieuw vakgebied.

In haar coaching begeleid ze me met haar eigenheid, haar warme en open houding, humor en haar plethora aan ervaring en inzet van diverse methodieken Ze stelt me op dat moment in staat anders te kijken naar datgene wat me belemmert, in dicht bij mezelf blijven, in mijn kracht te blijven staan èn ook echt te geloven in mezelf!”

review-foto-marjolein

Marjolein Salari

“Een specifiek ding, dat mij, zowel in mijn werk als privé, heel veel heeft opgeleverd, is Jennets uitleg van de ‘perifere blik’. En wat dat inhoudt, dat kun je het beste zelf ervaren bij haar.

review-foto-brigitte

Brigitte Loenen
Manager Clinical Operations

Mijn eerste kennismaking met Jennet was tijdens een training Leiderschap samen met het team waar ik deel van uit maakte. Een team dat door drukte en te lage capaciteit door zwaar weer ging. We gingen inzien waar we wel en niet invloed op hebben, wat we wel en niet konden doen bij wie en konden hierdoor in relatief korte tijd verder onder dezelfde omstandigheden. Nog regelmatig zijn er situaties waarin het geleerde van Jennet besproken en gebruikt wordt.

Inmiddels hebben de teamleiders meerdere trainingen of coaching sessies van Jennet gekregen. Jennet is sympathiek en zeer kundig. Samen met jou vindt zij een manier om je na te laten denken over waar je staat, wat je kunt verwachten, wat je wil en niet wilt, welke keuzes je kunt maken, waar je krachten en valkuilen liggen.

Deze trainingen en individuele sessies worden als zeer waardevol ervaren. Ze hebben gezorgd voor daadkracht en inzicht in eigen kunnen maar ook in eigen valkuilen. Mede daardoor staat er een volwaardig team die aan nieuwe teamleiders het geleerde weer mee kunnen geven.

Authentiek Presenteren gebaseerd op Relational Presence®

Stel je voor dat je je op je gemak voelt bij elke groep, jezelf kunt zijn, zeggen wat je hebt te zeggen in welk overleg/presentatie dan ook … waarbij er ook nog naar je geluisterd wordt.

Authenticiteit – Verbinding – Impact

Ik ben mede-oprichter van het Europese Relational Presence Network voor gelicentieerde Facilitators.

Training Relational Presence | Jennet Burghard